S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Open source
-  Ouvrières du Monde
-  Michael Moore
-  Mediacircus

 

Circusplannen

 

gepubliceerd: 23.05.2004 // laatste update: 23.05.2004

Mara: "Door mensen te leren een videoreportage in elkaar te draaien, een interview af te nemen en foto’s te maken, spoorden we hen aan zelf op zoek te gaan naar verhalen. Ze werden zelf journalist."

Het Mediacircus verhoogde de participatie van de mensen die deelnamen aan de workshops op verschillende terreinen. Eerst en vooral was er de participatie tijdens het productieproces. De deelnemers waren van begin tot einde betrokken bij de productie van hun videofi lm, fotoreportage of interview. Daarnaast streefde het Mediacircus naar een actieve deelname aan een maatschappelijk debat. Door mensen te laten nadenken over een bepaalde problematiek, zij het dan in een mediacontext, wakkerde het Mediacircus ook die vorm van participatie aan.

Na een Belgische tournee van ongeveer een jaar, besloot het Mediacircus even halt te houden en na te denken over een ’vaste’ structuur om het Circus in de toekomst te organiseren. "Zo hopen we niet alleen de werking van het Mediacircus te bestendigen, maar ook een netwerk van lokale Indymedia-correspondenten uit te bouwen", vertelt Mara.

LEES VERDER: Leren jongleren // Media-acrobaten in de straten // Circusplannen //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License