S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Digitale draaischijf
-  Hoe koop ik een computer?
-  Operating systems
-  Tekstverwerkers
-  Foto
-  Audio
-  Video
-  Veiligheid

 

Software

 

gepubliceerd: 23.05.2004 // laatste update: 23.05.2004

Er bestaan honderden softwarepakketten waarmee je audio kan verwerken. Sommige zijn peperduur en andere kan je gratis downloaden van het internet. Als je een geluidskaart koopt is de kans bovendien groot dat daar een softwarepakket bij zit waarmee je audio kan verwerken.

Wij raden je Audacity aan. Het is een gratis audioprogramma dat je zowel voor Windows, Mac OS als GNU/Linux kan krijgen. Met Audacity kan je zowel korte stukjes audio bewerken als hele radioprogramma’s monteren.

Aangezien Audacity volgens de GPL-licentie wordt ontwikkeld, zijn er ook tientallen extra filters en opties die je kan downloaden en installeren. Op de website van Audacity vind je uitgebreide handleidingen, zowel over het gebruik als over de installatie van de software en extra filters en mogelijkheden. Vraag eventueel aan een collega, een vriend of een computerfreak je te helpen bij de configuratie van je software. Zeker voor wie met GNU/Linux werkt, is dat niet altijd even vanzelfsprekend. Toch is GNU/Linux onze favoriete omgeving voor audio. Je vindt voor GNU/Linux immers heel wat gratis software en opties die van je computer een echte opnamestudio maken.

Vergeet niet de ontwikkelaars van de software te vergoeden als je tevreden bent over hun software. Ook programmeurs hebben recht op een dak boven het hoofd.

LEES VERDER: Welke soorten audio? // Multimediacomputer // Software // MP3 // Opnameapparatuur // Een goede micro //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License