S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Propaganda-machine
-  Filter 1: Eigendom
-  Gigantjes
-  Filter 2: Advertenties
-  Filter 3: Sourcing the media
-  Hearts and minds
-  Filter 4: FLAK
-  Filter 5: Anti-communisme
-  Factor 6: Ten oorlog

 
 

Plooit Indymedia?

 

gepubliceerd: 27.05.2004 // laatste update: 9.09.2005

 

Voor de anti-Palestijnse (zionistische) lobby zijn alle middelen goed om (alternatieve) media die een stem geven aan het Palestijnse verzet, te doen zwijgen. Die lobby brengt een hele batterij aan flak in stelling.

Op de websites van het alternatieve nieuwsnetwerk Indymedia zijn de anonieme pesterijen niet te tellen. Er kruipen duizenden man- en vrouwuren (van vrijwilligers) in het weren van provocaties, dreigementen of laster van de website. Een mens dreigt er soms de moed bij te verliezen.

Onder druk van deze lobby bleef de website van Indymedia-Oostenrijk maanden gesloten. Aanleiding was de spotprent ’Ik ben een Palestijn’ van de Braziliaanse cartoonist Latuff, een tegenstander van de IsraŽlische bezetting van Palestina. Indymedia-Duitsland besloot pro-actief gedonder te vermijden en alle artikels over Palestina te weren. Die radicale noodoplossing kwam er na eindeloze discussies en herhaalde beschuldigingen van antisemitisme. De zionistische lobby haalde zijn slag thuis.

Zionistische organisaties schreven in de zomer van 2003 naar de Koning Boudewijnstichting en beschuldigden Indymedia.be van antisemitisme. De Stichting hielp een Indymedia-tournee met workshops (het Mediacircus) financieren. Maar de beschuldigingen stoelden op niets en de workshops gingen door. In diezelfde periode vereerde een patrouille van een zionistische jeugdbeweging Indymedia.be met een bezoek. De jongeren kwamen een dreigbrief afgeven: Indymedia.be moest een toontje lager zingen, want anders... Het Vlaams Blok kan er van leren!

LEES VERDER: Blaffende honden // Oorlog // Nachtelijke telefoons // Ondermijning // Stuur de politie // Zionisme // Postkaarten // Plooit Indymedia? //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License