S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Hoe draaien als medium? Hoe je organiseren?
-  Hoe media veranderen?
-  Hoe media analyseren?
-  Hoe media gebruiken?
-  Hoe media maken?

 

Verantwoordelijke uitgever

 

gepubliceerd: 23.05.2004 // laatste update: 23.05.2004

Media moeten volgens de wet een verantwoordelijke uitgever vermelden. Niet dat zo iemand moet zorgen dat het medium zich maatschappelijk verantwoord gedraagt. Nee, de v.u. is gewoon formeel aansprakelijk voor eventuele (juridische) fouten van het medium.

De v.u.-regel kan alternatieve media afschrikken. Mogen we bijvoorbeeld nog foto’s publiceren van undercoveragenten die in betogingen infiltreren? Wij vinden van wel, het publiek hoort te weten dat de politie soms op de rand van de onwettelijkheid opereert. Soms ondervraagt de politie media-activisten zelfs in dit verband. Dat kan aanleiding geven tot zelfcensuur, om een rechtszaak tegen de verantwoordelijke uitgever te voorkomen. De beste verdediging tegenover intimidaties is de steun van de beweging waarvan jij het medium bent.

LEES VERDER: Webzine // Open publish & open access // Perscentrum // Actiekrant // Copyleft // Verantwoordelijke uitgever // Radio // Televisie // Ter discussie #1 - Participatie // Ter discussie #2 - Nieuwsmedium of bewegingsmedium? //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License