S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Digitale draaischijf
-  Hoe koop ik een computer?
-  Operating systems
-  Tekstverwerkers
-  Foto
-  Audio
-  Video
-  Veiligheid

 

Upgrade your system!

 

gepubliceerd: 23.05.2004 // laatste update: 23.05.2004

Vrijwel alle OS-producenten hebben de slechte eigenschap ongeveer elk jaar met een nieuwe versie op de proppen te komen. Laat je daardoor niet misleiden. Meestal gaat het slechts om zeer kleine verbeteringen, al doen de makers elke keer weer alsof het om een revolutie gaat.

Je installeert op je computer best een besturingssysteem dat even oud of jong is als je computer zelf. Aangezien een nieuwe versie van een OS ontworpen en geprogrammeerd wordt voor de laatste nieuwe computers zal je computer, als die al wat ouder is, heel waarschijnlijk een tergend trage koffiemolen worden.

Als je een computer koopt, krijg je er meestal meteen een besturingssysteem bij. Daarbij heb je 85% kans dat je machine voorzien is van een of andere versie van Microsoft Windows. Dat is meteen het enige goede argument waarom je Windows zou blijven gebruiken. De kans is immers groot dat je op school of op je werk leerde werken met MS Windows. Microsoft heeft een bijzonder slechte reputatie, die het bedrijf te danken heeft aan twee zaken:

-  jarenlang bracht Microsoft versies van Windows op de markt die nog niet klaar waren en de ene fout na de andere bevatten en veroorzaakten (Daarom wordt Windows wel eens het hardnekkigste computervirus ter wereld genoemd);
-  de belangrijkste man van Microsoft is Bill Gates, de rijkste man ter wereld en icoon van de globalisering.

Wie dacht dat hij Windows gratis bij zijn computer kreeg, zit goed fout. Ten minste 100 euro van de prijs van je computer gaat naar Microsoft. Bij een eerlijke computerhandelaar kan je dan ook meer dan 100 euro korting krijgen als je vraagt geen Windows te installeren. Want er bestaan alternatieven, die niet alleen goedkoper zijn maar ook nog eens veel beter.

LEES VERDER: Upgrade your system! // GNU/Linux // User friendly // Apple //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License