S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Digitale draaischijf
-  Hoe koop ik een computer?
-  Operating systems
-  Tekstverwerkers
-  Foto
-  Audio
-  Video
-  Veiligheid

 

Apple

 

gepubliceerd: 23.05.2004 // laatste update: 21.06.2004

Apple/Macintosh was van bij het begin de favoriete computer van de meeste creatievelingen. Heel lang was Apple het enige alternatief voor MS Windows, wat het merk een soort rebellenstatus gaf. Apple-computers waren prachtige machines die zeer gebruiksvriendelijk waren, maar veel te duur voor de meeste gebruikers. Uiteraard is Apple gewoon een computerfabrikant die zoveel mogelijk geld wil verdienen en het juiste gat in de markt vond.

Enkele jaren geleden sprong het bedrijf op de open source-boot. Wie vandaag een Apple-computer koopt heeft als het ware een veredelde Linux-machine. Een belangrijk deel van het besturingssysteem van Apple, Darwin, is vrije software die je gratis van het internet kan downloaden. De programmeurs van Apple bouwden rond Darwin een grafi sche omgeving die zeer gebruiksvriendelijk is: OS-X.

Voor wie op zoek is naar een computer waar je meteen mee aan de slag kan voor video, audio, tekstverwerking, internet en fotobewerking, is Apple een aanrader. Bovendien kan je heel wat software die voor Linux beschikbaar is, ook gratis downloaden en installeren op je Mac.

LEES VERDER: Upgrade your system! // GNU/Linux // User friendly // Apple //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License