S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Digitale draaischijf
-  Hoe koop ik een computer?
-  Operating systems
-  Tekstverwerkers
-  Foto
-  Audio
-  Video
-  Veiligheid

 

User friendly

 

gepubliceerd: 23.05.2004 // laatste update: 23.05.2004

Enkele jaren geleden moest je nog een rasechte computerfreak zijn om Linux aan de praat te krijgen. Tegenwoordig zijn sommige Linux-distributies even makkelijk op je computer te installeren als het laatste nieuwe virus van Billy Boy. Een van de grote voordelen van GNU/Linux is dat je niet alleen een besturingssysteem hebt ge´nstalleerd, maar dat je bij je OS zowat alle mogelijke programma’s krijgt, van tekstverwerker tot foto- en audioprogramma’s. Een ander voordeel is dat GNU/Linux je computer zeer intelligent gebruikt en zo werkelijk het onderste uit de kan haalt.

Een computer die Windows draait kan soms irritant traag zijn. Installeer op diezelfde computer een versie van GNU/Linux en je krijgt waarschijnlijk een krachtige en snelle machine.

GNU/Linux kent de laatste jaren een heuse boom, steeds meer mensen gaan het gebruiken. De programmeurs van GNU/Linux hebben nu eindelijk ook begrepen dat hun programma’s niet alleen moeten werken, maar dat ze ook gebruiksvriendelijk moeten zijn.

Als je een computer zoekt waarop je vlotjes video kan bewerken, raden we je momenteel af om met Linux aan de slag te gaan. Je houdt het wel best in de gaten op een van de vele Linux-websites: de ontwikkelingen volgen elkaar snel op.

LEES VERDER: Upgrade your system! // GNU/Linux // User friendly // Apple //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License