S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Propaganda-machine
-  Filter 1: Eigendom
-  Gigantjes
-  Filter 2: Advertenties
-  Filter 3: Sourcing the media
-  Hearts and minds
-  Filter 4: FLAK
-  Filter 5: Anti-communisme
-  Factor 6: Ten oorlog

 
 

Haviken

 

gepubliceerd: 27.05.2004 // laatste update: 27.05.2004

 

Ook aan de top van CBS wemelt het van conservatieve chefs. Een van de invloedrijkste haviken van de afgelopen veertig jaar - Henry Kissinger - is er adviseur geweest, net zoals Betta Bao Lord van het Freedom House (specialisten in humanitaire actie na militaire interventies). Nog een havik, Frank Shakespeare van de ultraconservatieve think-tank Heritage Foundation, is president geweest van CBS.

In het voorjaar van 2002 stak CBS’ moederbedrijf VIACOM een bijzondere aflevering van de serie JAG in elkaar. Daarin werd getoond hoe verdachten van de WTC-aanslagen van 11 september zouden terechtstaan. VIACOM werkte in dit geval nauw samen met de Amerikaanse regering, en meer bepaald met Charlotte Beers. JAG-producent Donald P. Bellisario, een oud-militair, mocht te allen tijde een beroep doen op een verbindingsofficier van het Pentagon. De grote baas van VIACOM, Sumner Redstone (nummer 17 op de wereldranglijst der superrijken), diende in zijn tijd bij de Military Intelligence-divisie van het Amerikaanse leger. VIACOM heeft lange tentakels. Het concern bepaalt de gang van zaken bij CBS en Paramount Pictures (bekend van Jackass en How to Lose a Guy in 10 Days!) en bij MTV.

LEES VERDER: Media = Monopolie // Giant #1 - AOL-Time Warner: supermarkt // Giant #2 - Vivendi en Co: ’Kruisbestuivingen’ // Oligopolistan / Muziek met een muilkorf // Haviken // Giant #3 - Disney: lieve kindertjes // Giant #4 - Bertelsmann: bruin verleden // Giant #5 - General Electric’s media-arm // Giant #6 - NewsCorp // Grensverlager // De Morgen //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License