S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Kant kiezen
-  Het woord aan de mensen
-  Hoe een onderzoek voeren?
-  Hoe interviewen?
-  Hoe een reportage maken?
-  Hoe een verhaal vertellen?
-  Taal is strijd
-  Context telt ook

 

Correspondenten

 

gepubliceerd: 28.05.2004 // laatste update: 28.05.2004

Een netwerk van correspondenten, zowel individuen als groepen, biedt een groot startvoordeel. Zij kunnen verhalen en tips leveren. En jij kunt hen bellen voor informatie uit de eerste hand.

De uitbouw van zo’n correspondentennetwerk is niet te onderschatten, het vraagt tijd en volgehouden inspanning. Het punt is: hoe breng je potentiŽle correspondenten ertoe regelmatig en uit eigen initiatief tips en nieuws te sturen?

Begin er eenvoudig aan. Leg een adressenboekje aan en vul stelselmatig alle nieuwe namen en nummers in. Verwerk ook je e-mail-adressen. Nieuwe technieken (zaktelefoons, internet-browsers, handpalmcomputers) maken het opslaan van data makkelijk. Papieren fichiers hebben een groot voordeel: ze gaan niet defect. Hou je databestanden collectief up-to-date en deel ze met jouw organisatie. Gooi ze niet te grabbel voor de politie.

LEES VERDER: Hoe het begint // De dubbele tong van Philips // Afbakenen // Green Guerillas // Praten met mensen // Volkskenners // Correspondenten // Data-bases // Overheidsdocumenten // Internet als bron // Bronnenkritiek // Alternatieve media // Tonnen papier // Gegevens kruisen // Business-bivak // Met de computer //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License