S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Propaganda-machine
-  Filter 1: Eigendom
-  Gigantjes
-  Filter 2: Advertenties
-  Filter 3: Sourcing the media
-  Hearts and minds
-  Filter 4: FLAK
-  Filter 5: Anti-communisme
-  Factor 6: Ten oorlog

 
 

Joepi, den Eric!

 

gepubliceerd: 27.05.2004 // laatste update: 27.05.2004

 

Eric Donckier is politiek redacteur van Het Belang van Limburg. In 1999 stapt hij over naar de Vlaamse werkgeversorganisatie VEV. Maar begin 2000 keert hij terug naar de krant. Tot groot plezier van de lokale politicus en gewezen minister Leo Delcroix. In zijn ’weblog’ van 26 januari 2000 charmeert hij de hele politieke redactie van de krant ťn de directeur van het VEV, maar vooral Donckier zelf. "Joepi, den Eric is terug!" zo luidt het. Van niveau gesproken. Delcroix werd in oktober 2003 nota bene veroordeeld wegens corruptie.

Ook enthousiast over Donckier is Erica Thijs, net als Delcroix mandataris van de christen-democratische CD&V. In maart 2003 schetst Donckier op haar website zijn opvattingen over journalistiek. Zijn krant, zo zegt Donckier, was "de enige voorstander van de sluiting van de steenkoolmijnen in Limburg en heeft haar macht gebruikt door enkel pro-politici aan het woord te laten". Geen wonder dat de mijnwerkers toen een stormachtig bezoek brachten aan de krant.

LEES VERDER: OfficiŽle bronnen // Ingebed // Stoelendans // A job is a job // Joepi, den Eric! // Cross-over // Mediapolitici // Public Relations voor privť-belangen // OfficiŽle deskundigen //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License