S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Digitale draaischijf
-  Hoe koop ik een computer?
-  Operating systems
-  Tekstverwerkers
-  Foto
-  Audio
-  Video
-  Veiligheid

 

Kletsen en vergaderen

 

gepubliceerd: 23.05.2004 // laatste update: 23.05.2004

Een heel populaire activiteit op het internet is chatten. Het principe van chatten is heel eenvoudig: je maakt met je computer verbinding met een chatserver, een centrale computer waarnaar je berichten stuurt en waarop je de berichtjes van de anderen kan lezen. Om te kunnen chatten moet je inloggen in een soort afgebakende ruimte op een chatserver: een chatroom of -kanaal. Je geeft jezelf een bijnaam en je kunt aan de babbel. Je kan ook je eigen chatroom openen, bijvoorbeeld via Chat.be. Het is ook mogelijk om via Chat. be een chatbox op je eigen website te plaatsen. Daarvoor volstaat het om een stukje html-code te kopiŽren en die in de code van je site te plakken.

Een heel groot netwerk van chatrooms is IRC (Internet Relay Chat). Je kan via een website of een apart programma inloggen in een chatroom van IRC en er ook je eigen chatsessie starten. Als je GNU/Linux gebruikt, kan je bijvoorbeeld met XChat of BitchX op een chatbox inloggen. Voor Windows heb je mIRC of Pirch en voor Mac OS is er Ircle.

LEES VERDER: Computers praten met elkaar // Surfplanken // Elektronische brieven // Bendevorming // Kletsen en vergaderen // Je eigen website // Speuren in cyberspace // Do it yourself! //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License