S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Digitale draaischijf
-  Hoe koop ik een computer?
-  Operating systems
-  Tekstverwerkers
-  Foto
-  Audio
-  Video
-  Veiligheid

 

Do it yourself!

 

gepubliceerd: 23.05.2004 // laatste update: 23.05.2004

Het grote voordeel van internet is dat je er alle media kwijt kan, zolang ze maar digitaal zijn. Daardoor kan je op een website zowel tekst als foto, video en audio publiceren. Eenzelfde onderwerp kan op die manier heel verschillend verslaan en voorgesteld worden, zodat een bezoeker zelf kan kiezen welk medium hij of zij het leukst vindt. Als je wil publiceren op internet, volstaat het over een computer met internetverbinding te beschikken. Je kan dan via die verbinding je informatie op een website zetten, zichtbaar voor iedereen. Op die manier hou je heel het productieproces in handen: van planning over uitvoering tot publicatie. Volledig Do It Yourself dus.

Deze evolutie maakt de productie van media ook relatief goedkoop. Een computer hoeft vandaag immers niet zoveel geld meer te kosten. Als je hem dan ook nog wapent met open source-software kan je de kosten behoorlijk drukken. Wanneer je zelf niet over internettoegang beschikt, is de kans groot dat je die ergens in je buurt wel vindt: bij een vriend of vriendin, in het internetcafé om de hoek of de plaatselijke bibliotheek. Nu nog van iemand de nodige opnameapparatuur lenen, indien je daar zelf niet over beschikt, en je kan aan de slag.

LEES VERDER: Computers praten met elkaar // Surfplanken // Elektronische brieven // Bendevorming // Kletsen en vergaderen // Je eigen website // Speuren in cyberspace // Do it yourself! //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License