S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Digitale draaischijf
-  Hoe koop ik een computer?
-  Operating systems
-  Tekstverwerkers
-  Foto
-  Audio
-  Video
-  Veiligheid

 

Wanneer koop ik een computer?

 

gepubliceerd: 23.05.2004 // laatste update: 23.05.2004

Er is maar een goede reden om een computer te kopen, namelijk dat je hem nodig hebt. Of je nu wil surfen op het internet, teksten schrijven, video’s monteren of spelletjes spelen, het zijn allemaal redenen om een computer aan te schaffen. Hoe langer je die aankoop uitstelt, hoe langer je moet wachten om aan de slag te kunnen. Wie wacht tot de prijs van een bepaalde computer wat gedaald is, zal enkele weken nadien diezelfde computer nog goedkoper in de winkel zien staan, of voor de dezelfde prijs maar met een grotere harde schijf en met meer RAM-geheugen.

Als je een computer koopt, laat je jezelf hoe dan ook bedriegen. Computerproducenten willen immers allemaal maar een ding: zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld verdienen. En wat ze je ook proberen wijs te maken, er is geen enkele uitzondering. Toch zijn bepaalde momenten beter geschikt dan andere om een computer te kopen:

-  de periode na de start van het nieuwe school- of academiejaar: november;
-  de periode na nieuwjaar: januari, februari;
-  aan het einde van het academiejaar: juni, juli;

Sommige computerfabrikanten brengen hun nieuwe modellen op vaste tijdstippen op de markt. Apple doet dat bijvoorbeeld bij het begin van een nieuw schooljaar. Dat kan het ideale moment zijn om het vorige model voor een prikje te kopen.

LEES VERDER: Een goed stel hersens // Wanneer koop ik een computer? // Wanneer ben ik aan een nieuwe computer toe? // Waar koop ik een computer? // De basisuitrusting // Gespecialiseerde computers // Draagbare computers // Tweedehandscomputers //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License