S E C T I O N S

-  1: Wat is er mis?
-  2: Gemeengoed
-  3: Methodiek
-  4: Technologie
-  5: Maak de media
-  6: Extra
-  7: Links

A R T I C L E S

-  Digitale draaischijf
-  Hoe koop ik een computer?
-  Operating systems
-  Tekstverwerkers
-  Foto
-  Audio
-  Video
-  Veiligheid

 

Tweedehandscomputers

 

gepubliceerd: 23.05.2004 // laatste update: 23.05.2004

Heb je een computer nodig voor tekstverwerking en voor surfen op het internet, dan kan je ook terecht bij een tweedehandswinkel. Je kan er voor een bescheiden bedrag - tussen 200 en 500 euro - een machine op de kop tikken. Als je alleen van plan bent om teksten te schrijven dan ben je voor 100 of 200 euro al gesteld.

Je hebt verschillende soorten tweedehandscomputers. Sommige computers hebben enkele jaren dienst gedaan op een kantoor of bij iemand thuis. Ze zijn meestal twee tot vijf jaar oud. Zo’n computer schaf je best alleen aan om teksten te typen. Je moet ook niet proberen er de nieuwste software op te installeren. Met een beetje geluk staat er ook al software op en krijg je de licenties erbij.

Daarnaast heb je ook de zogenaamde einde reeksen. Computerproducenten maken vrijwel altijd meer computers dan ze kunnen verkopen. Toestellen die ze niet meer verkocht krijgen, komen soms op de tweedehandsmarkt terecht.

LEES VERDER: Een goed stel hersens // Wanneer koop ik een computer? // Wanneer ben ik aan een nieuwe computer toe? // Waar koop ik een computer? // De basisuitrusting // Gespecialiseerde computers // Draagbare computers // Tweedehandscomputers //

links DeWereldMorgen.be | GetBasic
supporters éditions epo uitgeverij | fonds pascal decroos
contact han | raf | bruno
website based on a design by red kitten

Creative Commons License